Amandas Geishamousse

23.04.2019

För att kunna experimentera fram egna recept så behöver man veta hur det man ska baka är uppbyggt för att veta vilka komponenter du kan ändra, och hur du i sådana fall måste kompensera för att inte påverka bakverkets integritet och karaktär för mycket. Till exempel så kan du kalla en skål med flytande choklad för en chokladtårta hur mycket du vill, det gör ju inte det sant.

Det är faktiskt lite läskigt att göra sådana experiment, jag som lekman utan någon som helst utbildning inom ämnet, kände att jag var ute på hal is, men det gick ju faktiskt ofattbart bra! Sött, delikat och ett riktigt praktexemplar, som jag stolt kan kalla "Amandas Geishamousse".

Geisha, den där underbart goda chokladen med rosa omslagspapper, som man bara kan vräka i sig och äta skamliga mängder av. En favoritchoklad (ja, jag har flera, haha), som hade gjort sig utmärkt i bakning! Så jag tittade på recept på mousser och lärde mig hur den fick sin karaktär för att sedan byta ut och lägga till komponenter för att få resultatet jag ville ha. Och... det gick fantastiskt! Testa gärna själva, receptet är busenkelt och blir garanterat en hit! Garnera gärna din mousse med ett par hallon eller något annat bär eller frukt för att få lite syrlighet som väger upp det där söta! Receptet räckte till 14 aluminiumformar när jag gjorde det men det varierar ju självklart beroende på hur stora formarna är och hur välfyllda de är. En sats bör räcka till en rejäl efterrätt till 5 personer. Men jag rekommenderar ändå att man testar sig fram.

Ingredienser:

100g Geisha Choklad

1 msk Vatten

1 1/2 gelatinblad

1 äggvita

1 äggula

1 1/2 dl vispgrädde

Gör Så Här:

Vispa äggula och socker poröst. Vispa grädden och vänd ner i äggulesmeten.

Smält chokladen över ett vattenbad och ställ åt sidan.

Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter och vispa äggvitan till ett hårt skum under tiden.

Smält gelatinet i 1 msk varmt vatten och häll ner i chokladen - Rör om ordentligt tills chokladen är jämn igen.

Vänd försiktigt ner chokladblandningen i äggulesmeten tills det är ordentligt blandat och tillsätt till sist äggvitan och vänd ner även den med försiktighet.

Häll upp smeten i aluminiumformar eller direkt ner i serveringsskålar och ställ in i kylen för att låta stelna i ca 1 timme.

Självklart kan du även använda detta recept till någon mumsig tårta - dubbel sats räcker till fyllning för 1 tårta med ca 24cm Ø. Använder du dig av mitt recept så får du gärna höra av dig och berätta hur det gick! Det uppskattas alltid.

Inom kort kommer ännu ett recept på en egenkomponerad mousse dyka upp här men i samband med ett recept på en söt vårtårta, missa inte det!

Baka lugnt!

/Amanda H.

© 2019 Amandas Hantverkstad. Alla rättigheter reserverade.
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång